Een nieuw interieur samenstellen

429

Everplant kunstplantenHoe trots je ook was toen je het eenmaal had gerealiseerd, ben je nu wel op jouw woonkamer uitgekeken. Het is hoog tijd voor wat anders!

Dit kun je zo klein of juist groots aanpakken als je zelf wilt. Want misschien koop je alleen wat nieuwe versieringen omdat je de huidige zat bent. Anderzijds kan je design ook wel helemaal op de schop moeten omdat die op een bepaalde kleur is gebaseerd die je liever kwijt dan rijk bent. Maar besef wel dat er niemand is dan jijzelf tegenover wie jij deze beslissing hoeft te rechtvaardigen. Wat moet er allemaal veranderen? Nou, bijvoorbeeld…

De basis van de ruimte zelf

Een nieuwe inboedel alleen gaat je niet gelukkig maken wanneer kozijnen, deuren, plafonds, wanden en vloeren je niet aanstaan. Dat betekent dat alles eruit moet om renovaties mogelijk te maken. Een andere reden om dit te doen kan zijn dat één, meerdere of alle hiervoor genoemde elementen in een slechte staat verkeren. Hoe het ook zij, nu heb je de kans om alles precies naar jouw smaak vorm te geven. Neem daar je voordeel van! Je komt al een stuk dichterbij de woning die jij ambieert.

Tafels, stoelen, banken en kasten

Zijn je huidige meubels aan vervanging toe omdat ze op leeftijd zijn of passen ze niet bij wat jij nu voor ogen hebt? Dan kun je met je huidige vrienden of familieleden blij maken. En anders breng je ze gewoon naar de kringloopwinkel, waar je direct terecht kunt voor vervanging. Dat is vooral handig wanneer je heel dit project aangaat met een beperkt budget. Bovendien zijn veel stijlen niet meer te verkrijgen in de winkels van tegenwoordig. Zolang ze nog in perfecte staat verkeren, wat maakt het dan uit waar je meubels vandaan komen?

En verder

Misschien weet je wel hoe je een man of een vrouw moet versieren maar met je woonkamer gaat dat wel effe ‘n tikkie anders. Misschien komen de decoraties uit je vorige design nog wel goed van pas en heb je niet de behoefte om daar afscheid van te nemen. Is het wel tijd voor wat nieuws? Koop dan nieuwe lijsten, gebruik andere foto’s en laat kunstwerken plaatsmaken voor andere. Dat geldt ook voor decoraties.
Dode planten moeten sowieso worden vervangen maar dat hoeft niet meer. Zeker niet wanneer ze een puur decoratieve functie hebben. Dan kun je net zo goed van kunstplanten gebruik maken, want die gaan net zo lang mee als jij zelf wilt!