Een gietvloer kent vele voordelen

658

De gietvloer is een vloersoort die in steeds meer huishoudens te vinden is. Na de laminaatvloer en de tegelvloer is de gietvloer één van de meest populaire vloersoorten in Nederlandse huizen. Wij vinden dat niet vreemd, aangezien een gietvloer meerdere voordelen heeft die in elk huis erg handig kunnen zijn. Wij nemen een aantal van deze voordelen met je door. 

Onderhoudsvriendelijk

Een gietvloer is een egale vloer die geen naden en randen heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een laminaatvloer. Omdat er geen naden en randen aanwezig zijn, heeft vuil geen kans om zich te hechten aan de vloer. Bovendien kan een gietvloer met een bepaalde coating worden afgewerkt, waardoor deze heel makkelijk schoon te houden is. Een natte doek met een allesreiniger kan de vloer binnen korte tijd weer helemaal glanzend krijgen. 

Te gebruiken in de badkamer

Een gietvloer is bovendien te voorzien van een speciale laag waardoor de vloer waterdicht is. Dit maakt de vloersoort ideaal om te gebruiken in de badkamer. In combinatie met het feit dat de vloer onderhoudsvriendelijk is, kiezen steeds meer mensen om de douchecabine, of de hele badkamer, te voorzien van een gietvloer. Omdat er keuze is voor verschillende kleuren gietvloer, is de vloer ook af te stemmen op de rest van de badkamerinrichting. 

Jaren lang plezier

Een gietvloer is een vloer die bestaat uit meerdere lagen. Deze lagen worden door een vloerenspecialist over elkaar heen gegoten. De combinatie van verschillende lagen zorgt ervoor dat de vloer erg stevig en krachtig wordt, en daarmee ook tegen een stootje kan. De afwerking van de vloer zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor een glanzende toplaag of een matte toplaag. Voor ieder zijn of haar voorkeur is wel een manier te vinden. Het is aan te raden om een gietvloer door een vloerenspecialist te laten leggen, om te zorgen voor een optimaal resultaat.