Ben jij iemand die niet bij de smartphone-reparateur valt weg te slaan? Of ziet jouw telefoon er na jarenlang gebruik juist nog uit om door een ringetje te halen? Deze 3 redenen veroorzaken veel schade aan telefoons.
1: Water
Iedereen die zijn telefoon wel eens in de toiletpot heeft laten vallen of mee heeft laten draaien in de wasmachine weet het: daar kunnen de meeste smartphones bijzonder slecht tegen. Water dringt via de openingen je telefoon binnen, en kan daar zowel op de korte als op de lange termijn veel schade veroorzaken.
Is je telefoon doorweekt? Zet hem dan niet aan! Zo voorkom je kortsluiting. Laat hem rustig drogen, dus zet er geen föhn op en leg hem ook niet in de oven, en hoop op het beste. Wellicht heb je geluk en werkt je kostbare bezit nog, maar hou er rekening mee dat het vocht ook op de langere termijn problemen kan gaan veroorzaken. Roest, bijvoorbeeld, ontstaat pas op een later moment maar betekent vaak wel het einde van je telefoon.
Ben jij zo iemand die nogal eens tegen waterschade oploopt? Overweeg dan een waterdicht telefoonhoesje of kies voor een toestel dat waterproof is, deze komen er gelukkig steeds meer.
2: Laten vallen
We lopen de hele dag met onze smartphone in onze handen, zelfs op momenten dat we dat eigenlijk niet zouden moeten doen. Het gevolg? We laten hem nog wel eens uit onze handen vallen. Of van een tafel kukelen. Of uit een broekzak. Een ongeluk zit in een klein hoekje tenslotte…
Een valpartij zorgt er meestal niet voor dat je telefoon direct total loss is. Zeker als je een goed telefoonhoesje gebruikt dat je telefoon beschermt tegen vallen kun je veel schade voorkomen. Er zijn tegenwoordig volop P20 lite hoesjes, iPhone hoesjes en Samsung hoesjes te koop, in verschillende prijsklassen en in ieders favoriete kleur en materiaal, dus eigenlijk is er geen reden om je telefoon onbeschermd te laten.
Is je telefoon toch vervelend terecht gekomen, met of zonder hoesje? Vaak zit er dan een barst in je scherm. Gelukkig valt dit meestal wel te repareren. Laat dit wel aan een professional over, die hebben er ervaring mee tenslotte.
3: Temperatuur
Je telefoon heeft het liever niet te warm, boven de 35 graden kan hij problemen geven. Laat je telefoon dus nooit in de volle zon liggen, en al helemaal niet in een afgesloten auto die in de zon staat. Je scherm kan erdoor beschadigd raken, maar ook kortsluiting ligt op de loer. Daarnaast gaat ook je batterij slecht functioneren van hitte, iets waar je vooral op de langere termijn last van kan krijgen. Pas dus zeker in de zomer een beetje op!