Welk bed past bij mij?

939
Welk bed past bij mij?

Is het weer tijd om een nieuw bed aan te schaffen? En blijft deze vraag in je hoofd rondspoken? Dan lees je het juiste artikel! Om een goede nachtrust te krijgen is het natuurlijk belangrijk om een bed te hebben dat aansluit op jouw wensen en behoeften. Er zijn namelijk vele aanbieders van bedden, zoals intenswonen.nl. Er bestaan een talloos aantal bedden die verschillende specificaties hebben. Dit artikel is bedoeld om je op weg te helpen, zodat je niet meer met je handen in het haar zit!

Het verschil tussen een boxspring en ledikant?

Er zitten wat verschillen tussen een boxspring en een ledikant. De keuze is vooral afhankelijk van het ligcomfort die je wil hebben, maar allereerst worden de verschillen tussen deze twee bedden aangekaart.

Een boxspring is tegenwoordig een populaire keuze. Dit bed kenmerkt zich aan de verschillende lagen. Deze bestaan uit: een onderstel of box, een matras en één topmatras. Dit zorgt ervoor dat het bed zeer veerkrachtig is. Hierdoor krijg je lichaam extra ondersteuning, waardoor je optimale ligcomfort ervaart.

Een ledikant kan je eigenlijk zien als het tegenovergestelde van een boxspring. Het bestaat namelijk uit een lattenbodem en een matras. De mate van comfort is hierbij dus afhankelijk van de lattenbodem en matras die je kiest voor je ledikant.

Als je minder tijd wil investeren in de keuze van een bed is het handig om te kiezen voor een boxspring. Daarentegen is het wel makkelijker om een ledikant te reinigen. Ook is het vaak iets goedkoper dan een boxspring.

Moet ik mijn huidige matras vervangen?

De vraag die je jezelf moet stellen is of het matras nog wel lekker ligt. Hoe lang je het matras hebt speelt ook een rol bij deze keuze. Een matras gaat van acht tot tien jaar mee. Als je een nieuwe matras wil kopen moet je met een aantal zaken rekening houden, zoals je lichaamsgewicht en – lengte, maar zelfs je slaaphouding is een grote factor! Als je last hebt van lichamelijke klachten zijn er ook speciale matrassen die meer ondersteuning kunnen bieden.

Hoe kies ik de juiste afmeting?

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je wil slapen op een bed waar je in past. Je lichaamslengte en – bouw zijn bepalend voor de juiste afmeting. Voor voldoende ruimte en comfort moet je kiezen voor een bed dat 20 cm langer is dan jouw lengte. Bij de breedte van je bed is het handig om rekening te houden met je lichaamsbouw en schouderbreedte. Hierbij kun je de volgende vuistregel onthouden: hoe breder je bent, hoe breder je matras moet zijn. Bij een tweepersoonsbed kiezen de meeste mensen voor een breedte tussen de 160 t/m 180 cm.

Dit zijn de belangrijkste functionaliteiten die je in overweging moet nemen bij het kiezen van een bed. Daarnaast moet je bed natuurlijk ook de eyecatcher zijn binnen je slaapkamer, dus denk hier ook zeker over na, uiteraard nadat je de beslissingen die in het artikel staan hebt doorlopen. Met behulp hiervan kun je zeker een bed vinden die op jouw lijf is geschreven!