Professional inschakelen voor gevelreiniging

447

Lees hier over een professional inschakelen voor gevelreiniging, wat in feite altijd moet gebeuren. Zelden is een gevel reinigen een klusje voor de doe-het-zelver. Er is een groot verschil tussen de ene gevel en de ander, maar vaststaat dat een schone gevel belangrijk is.

Iedere glazenwasser kan gevelplaten meenemen

Een gevel moet schoon zijn. Op een gevel kunnen mossen zich hechten, en dat is niet gunstig voor het binnenklimaat. Als je de gevel laat reinigen zijn de mossen gedood en weg, evenals aanslag door luchtvervuiling. De muur kan dan beter drogen, en daardoor wordt het pand van binnen ook droger. Droge lucht betekent minder schimmels, daarom wordt door een schone gevel het binnenklimaat beter. Om te zorgen dat mossen en vuil zich niet opnieuw aan de gevel zullen hechten, volgt na het reinigen het impregneren van de gevel. Het is mogelijk dat een professional inschakelen voor gevelreiniging maar eens in de tientallen jaren nodig is. Zolang kan een goed ge├»mpregneerde gevel stand houden voordat er weer mos op kan hechten. Nu hangt het er vanaf wat voor gevel het betreft. Sommige bedrijven en instellingen hebben gevelplaten, en dan is impregneren geen issue. Platen zijn eenvoudig af te spuiten. Anderzijds, zo’n kalkzandsteen gevel van bijvoorbeeld een kerk, is zeer kwetsbaar en niet eenvoudig te reinigen. Er zijn dus verschillen tussen een professional inschakelen voor gevelreiniging. Niet ieder bedrijf kan monumentale panden opknappen, maar ieder schoonmaakbedrijf kan wel gevelplaten schoonspuiten.

Gevels en daken is een specialisme

Veel professionals voor gevelonderhoud kunnen een totaal aanbieden. Ze hebben verschillende methodes om te reinigen, en vaak kunnen die bedrijven ook het dak meenemen. Dat er verschillende methodes zijn komt omdat de vervuiling anders kan zijn. Graffiti verwijderen vraagt om een andere aanpak, dan chemisch reinigen en impregneren van een gemetselde gevel. Ondanks dat chemisch reinigen op lage druk gaat, kan het gebeuren dat de voegen los zitten en aangetast worden. Vaak kan zo’n bedrijf de gevel ook opnieuw voegen. Daarna heb je een waardevol pand omdat de gevel gerenoveerd is. Nog extremer is een gevel stralen. Na het stralen is een gevel als nieuw, je hebt dan een uiterst representatief gebouw wat je makkelijk en snel kan verkopen. Zoals je leest, er zijn veel methodes om een gevel te laten reinigen. Het beste is een professional inschakelen voor gevelreiniging en dat de vertegenwoordiger van het bedrijf ter plekke kan bepalen welke methode voor jouw gevel het beste is. Gevelreiniging is belangrijk onderhoud, stel het niet uit.

Bron: jouwinboedel.nl