Vijver in de tuin? Hier tips voor de perfecte vijver

2650

Niets geeft meer in leven in de brouwerij, of in dit geval tuin, dan een vijver! Maar waar begin je mee als je een vijver wilt in de tuin? Hier wat tips voor alle vijver tips voor in jouw tuin.

Een vijver aanleggen zorgt dus voor een extra dimensie in je tuin. Een levendige dimensie om specifiek te zijn. Door een vijver voeg je een nieuwe ecosysteem toe aan je tuin. Hierdoor trek je weer nieuwe levensvormen toe aan je tuin en zorg je dus voor een mooie, complete tuin. Maar voor wat voor vijver kies je? Hier een paar tips over alles inzake vijvers!

Wat voor vijver?

Wat zijn de opties als je een vijver in de tuin wilt? Je kunt natuurlijk kiezen om deze zelf te graven en alles zelf neer te leggen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor ‘kant-en-klare’ vijvers. Het aanbod op dit gebied zijn in verschillende varianten. Zo heb je voorgevormde vijvers, vijverbakken en terrasvijvers om maar een paar voorbeelden te noemen. Als je hebt gekozen voor wat voor vijvers kan je verder kijken naar alle benodigdheden.

Vijverpomp

Wanneer de vijver is gekozen en gevuld met water moet en zal een vijverpomp geïnstalleerd worden. Een vijverpomp zorgt niet alleen voor het middelpunt van een vijver, ook zorgt het door te doorstroom van nieuw water en watercirculatie. Hierdoor voeg je de benodigde zuurstof toen aan het water waardoor de vijver echt gaat leven. Door dit zullen er juist vanzelf (geloof het of niet) leven ontstaan in de vijver. Kikkers en libellen zullen al snel de ronde maken in jouw tuin!

Vijveronderhoud

Wanneer alles in werking, is het natuurlijk zonde om het niet goed te onderhouden! Daarom is vijveronderhoud een must-have voor een vijver. Hier moet je denken aan vijverfilters zoals onderwaterfilters, doorstroomfilters, meerkamerfilters en drukfilters. Om de kwaliteit van je vijvers te kunnen waarborgen is het aan te raden om te kiezen voor pontec voor vijveronderhoud. Deze staat bekend om hun kwaliteit voor alles inzake vijveronderhoud!

Hopelijk kun je door deze tips genieten van een levendige, bruisend en gezonde vijver!