Alles wat je moet weten over een huis huren Rotterdam lees je hier!

501

De prijzen zijn de laatste jaren enkel aan het stijgen, de concurrentie neemt verder toe, hoe kom je nu nog aan een huurwoning in Rotterdam? Het zoeken op diverse websites op het internet kost vaak een hoop tijd en vaak ben je lang niet de enige die een reactie achterlaat. Je kunt dus wellicht beter bij de makelaar aanbellen, of ga je toch een strategie uitdenken om effectiever te zoeken? In dit artikel bespreken we wat je moet weten bij een huis huren in Rotterdam.

Een huurwoning Rotterdam, vrij sector of antikraak?


Huren in Rotterdam wordt er niet makkelijker op. Wanneer je op zoek bent naar een huurwoning Rotterdam dan moet je eerst eens kijken of je een sociale huurwoning of een vrij sector huurwoning kunt of gaat huren.
Wanneer je iets langer kunt wachten en een lager inkomen hebt dan kun je wellicht in aanmerking komen voor een sociale huurwoning in Rotterdam. Aan huren in Rotterdam zijn dus wel inkomenseisen gekoppeld. Wanneer je niet voor een sociale huurwoning in aanmerking komt dan ben je dus ook volledig aangewezen op een vrij-sectorhuurwoning. Het nadeel hiervan is de hogere prijs. Een woning in de vrije sector begint pas vanaf een prijs van 711 euro in de maand. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om antikraak te gaan wonen, dit is relatief een stuk goedkoper en erg populair onder studenten.

Wat zijn de verwachtingen?


Uiteraard dromen we altijd van de mooiste woning met een hoop ruimte, een dakterras en nog een mooie grote tuin erbij. Het nadeel is dat deze woningen heel duur zijn, betreft de huurprijzen. Je kunt voor jezelf bepalen wat jouw eisen zijn en wat je budget is. Daarnaast moet je ook uitmaken in welke stadsdelen je wel of niet wilt wonen.

Alleen of samen?


Wanneer je niet per definitie een hoop kunt uitgeven aan de huur dan is samenwonen vaak een veel genoemd alternatief. Wanneer je met een vriend of vriendin samen op zoek gaat naar een huurwoning Rotterdam met een dubbel budget dan heb je vaak een veel betere woning, en je hebt een hoop gezelschap!

Weet wat je doet!


Dit is wellicht het belangrijkste, maak een goede lijst van huurwoningen en antikraakwoningen die in Rotterdam worden aangeboden binnen jouw eisen en budget. Wellicht zijn het er niet veel, maar er kunnen tussen deze woningen een hoop grote verschillen zitten. Wanneer je klaar bent met deze lijst dan kun je gaan vergelijken.
Soms moet je bijvoorbeeld kiezen tussen een huurwoning of een antikraakwoning, en je hebt op het internet ook veel nep adverteerders en oplichters, zeker in een grote en geliefde stad als Rotterdam.

Inschrijven bij een overkoepelende organisatie?


Het is ook mogelijk om je in te schrijven bij een overkoepelende organisatie. Op deze manier heb je wellicht sneller een huis. Vaak is dit kosteloos, soms betaal je een vergoeding, maar je hebt sowieso altijd het voordeel dat je van bepaalde service gebruik kunt maken waardoor de kans op het vinden van een woning groter is. Want dit is in Rotterdam vandaag de dag niet zo makkelijk meer. Met een overkoepelende organisatie kom je wellicht een stuk verder.