5 Tips om extra te genieten van je tuin!

472
loungebank voor buiten

Wil jij ook optimaal genieten van je eigen stuk groen in de tuin? Lees dan snel verder, want in deze blog geven we vijf tips om van je tuin een paradijs te maken. Zo wil je altijd wel in de tuin blijven zitten!

  1. Fijne zitplek creëren

Onze eerste tip is om een fijne plek te creëren waar je echt uitgenodigd wordt om lekker te zitten. Je kunt uiteraard een aantal simpele stoeltjes buiten neerzetten, maar het wordt pas echt genieten als je een comfortabele loungestoel of bank in de tuin hebt staan!

Als je een grote tuin hebt, dan heb je de ruimte om zowel een loungestoel als een diningset neer te zetten. Zo kun je naast relaxen ook lekker dineren buiten. Heb je niet zoveel ruimte? Ga dan voor een comfortabele loungebank voor buiten voor het ultieme relax gevoel.

Een hangmat of hangstoel is ook een leuke manier om een fijne zitplek in de tuin te creëren. Het geeft een speelse uitstraling aan de tuin en neemt (optisch gezien) minder ruimte in beslag, zodat je tuin wat ruimtelijker oogt.

  1. Sfeerverlichting

Als het buiten donker wordt, dan moet je iets met verlichting gaan doen. In de tuin steek je bijvoorbeeld kaarsen aan, wat natuurlijk erg veel sfeer geeft. Verder kun je ook string lights of lichtspots ophangen om je tuin te verlichten. 

  1. Terrashaard

Helaas blijft het in Nederland maar zelden warm ’s avonds. Een trui of vestje aantrekken is dan wel een oplossing voor als je toch buiten wilt blijven zitten, maar eigenlijk is het veel gezelliger om een terrashaard te plaatsen! Terrashaarden bestaan in allerlei vormen, maten, stijlen en kleuren, dus er is voor iedere tuin wel een geschikt exemplaar te vinden. 

  1. Kleur kiezen

Kleur zorgt voor gezelligheid en levendigheid, ook in de tuin! Misschien heb je al kleurrijke bloemen en planten in de tuin, maar vergeet niet dat je bij je meubels en accessoires ook voor kleur kunt kiezen. Vrolijke kussens of tuinkleedjes zijn bijvoorbeeld een makkelijke manier om je tuin extra kleurrijk te maken.

  1. Voeg accessoires toe

Accessoires zijn niet alleen voor binnen, maar ook buiten. Denk maar bijvoorbeeld aan fotolijstjes met gedroogde bloemen of vrolijke bloempotten in verschillende formaten. Of wat dacht je van hangplanten of slingers? Tuinkleden zijn ook erg sfeervol en handig als zachte ondergrond voor spelende kinderen. Kortom, accessoires zorgen voor een beetje extra sfeer en persoonlijkheid in de tuin!