Zelf een vlonder bouwen

583

Bent u van plan om binnenkort zelf een vlonder te bouwen? Laat mij je dan informeren met wat tips voordat je van start gaat, zodat je zeker weet dat je niet tegen problemen aanloopt. Allereerst: vele handen maken licht werk! Overweeg daarom om je vlonder met meerdere mensen te bouwen. Je zult zien dat je dan veel sneller klaar bent. Als er maar geen kinderen in de buurt zijn; het kan natuurlijk gevaarlijk zijn met al die houtsnippers en snijmachines. 

Planning

Denk bijvoorbeeld goed na over de grootte van je vlonder. Waar wil je de vlonder voor gebruiken? Wil je een terras creëren waar je gezellig met gasten kunt eten? Of wil je juist ruimte hebben voor bijvoorbeeld ligstoelen, zodat je lekker kan relaxen. Schrijf op wat je precies wil met je nieuwe vlonder en schets van tevoren hoe je wil dat het eruit gaat zien. Het bouwen van een vlonder vergt namelijk wel enige kennis en daarom is het verstandig om een plan te maken voordat je begint. Door middel van het schetsen van je plan, kun je ook beter berekenen hoeveel hout je ongeveer nodig zult hebben.

Apparatuur

Als je zelf een vlonder wil maken, zul je wel het nodige materiaal in huis moeten hebben.  Voor het bouwen van een vlonder heb je namelijk wel aardig wat materiaal nodig. Denk hierbij aan een houtzaag, een (accu)boormachine, een paalhamer, een grondboor en natuurlijk ook slotbouten en vlonderschroeven. Misschien kan je wat lenen van je buurman en anders als je bepaald apparatuur niet in huis hebt, kun je het natuurlijk altijd nog huren.