Wielen schoonhouden? Dat begint met een sopje!

555

Tja, misschien een wat suffe kop maar wel de waarheid. Voordat je de bescherming van je wielen volledig afmaakt, dien je ze eerst goed schoon te maken.

En da’s niet zo vreemd, toch? Hygiëne is voor het menselijk lichaam heel erg belangrijk om gezond te blijven. Waarom zou dat voor een auto anders zijn? Zonder perfecte hygiëne heb je al gauw last van roestvlekken en andere vormen van schade die puur en alleen voortkomen uit slecht onderhoud. En dat zijn problemen waar jij je absoluut geen zorgen om hoeft te maken wanneer je maar voldoende aandacht besteedt aan je wielen – en de rest van je wagen natuurlijk. Wat voor onderhoud hebben je wielen dan precies nodig? Lees snel verder en kom er vanzelf achter!

Sopje

We zeiden het al, je begint met een ouderwetse wasbeurt van je velgen. Hiervoor zijn zelfs speciale velgenreinigers beschikbaar! Gebruik dit middel wel met beleid. Daarnaast kun je met behulp van een eveneens speciale velgenborstel overgebleven remstof verwijderen en moeilijk bereikbare plekjes schoon krijgen.

Maatwerk

Eigenlijk hebben we nog een stap overgeslagen; het uitzoeken van je nieuwe wieldoppen! Dat heb je natuurlijk al gedaan voordat je begint met schoonmaken. Gelukkig ben jij een verstandige lezer die eerst het volledige artikel doorneemt alvorens naar je lokale handelaar te gaan om al je spullen aan te schaffen! Zeker aangezien je de juiste inchmaat voor je wieldoppen moet hebben. Deze staat op je banden aangegeven. Staat er een hele reeks cijfers die afsluit met R15? Dan heb je wieldoppen van 15 inch nodig. Het getal dat volgt op de R is je inchmaat.

Echt vet!

Zodra je velgen goed schoon zijn, wil je natuurlijk snel je wieldoppen kunnen plaatsen. Dan zul je de velgen wel eerst in moeten vetten. Hiervoor kun je vaseline of montagevet gebruiken. Smeer het op de rand van je velgen, zodat het opklikken van je wieldoppen extra soepel gaat. Controleer of ze goed vastzitten en geniet met volle teugen van je personenauto annex racemonster!