Wieldoppen vervangen? Wij hebben wat je zoekt!

555

Een auto ziet er pas echt weer picobello uit wanneer je er nieuwe wieldoppen op hebt gezet. Maar waar moet je dan precies rekening mee houden?

Jouw racemonster dan wel trouwe transporteur is je ware trots. En dat laat je graag zien ook! Dat doe je door het metalen beestje op wielen goed te verzorgen. Nee, je hoeft het geen voederbak voort te zetten of vlooien uit een vacht te halen maar het is wel belangrijk dat je bakkie in een prima staat blijft, uiteraard. Dat geldt eveneens voor de wielen. Zo wil je natuurlijk dat je velgen perfect beschermd blijven en dat je auto er aan de onderkant ook nog eens heel mooi uitziet.

Drie keer raden hoe je daar zorg voor draagt!

Wieldoppen

Juist, met wieldoppen natuurlijk! Hiermee krijgt jouw blitse wagen een nog sportievere look en worden je velgen tegen welke vorm van schade dan ook beschermd. Mooi toch? Nu alleen de juiste inchmaat vinden voor je wieldoppen.

De juiste watte? Inchmaat, lieve lezer! Oftewel de afmetingen van je wieldop. Daar wielen verschillende groottes kennen, zijn ook de dimensies van wieldoppen lang niet altijd gelijk. Gelukkig heb je er geen expert voor nodig om deze te vinden. Je kunt het namelijk direct van je band aflezen!

Hier is namelijk een getallenreeks te vinden, die afsluit met een R en daar weer een laatste getal achter. Dit geeft de inchmaat aan van de Wieldoppen die je nodig hebt!

Wieldop monteren

Zodra je de gewenste wieldop gevonden en aangeschaft hebt, moet je hem alleen nog monteren. Da’s ‘n makkie!

In sommige gevallen moet de klemring, die dezelfde omvang als de wieldop heeft, nog aan de binnenkant ervan geplaatst moet worden. Vervolgens plaats je het geheel over het ventiel. Dit maakt het ventiel bereikbaar wanneer nodig. Stevig aandrukken en klaar!

Wanneer je een exemplaar met losse klemring hebt en de wieldop iets te los zit, dan zou je de ring in de onderste goot kunnen plaatsen. Wanneer de ring níet los is, duw je deze simpelweg iets naar beneden. Door regelmatig de bevestiging van je wieldoppen te controleren, voorkom je dat je er op een dag eentje kwijt bent.