Vernieuw je tuin met hout

600

Is jouw tuin toe aan vernieuwing? Kies dan voor hout! Vanwege het natuurlijke karakter is hout ideaal om te gebruiken voor in je tuin. Daarnaast is hout duurzaam materiaal en in tegenstelling tot staal of beton gemakkelijk bewerkbaar. Het is misschien wel net zo zwaar, maar daardoor wel een stevige fundering! Ook is hout in verhouding goedkoop en makkelijk verkrijgbaar materiaal. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden die je hebt bij het gebruik van hout in je tuin.

Tuinhuis of schuur

Wil je bijvoorbeeld een tuinhuis of schuur in je tuin? Hout is zoals al eerder genoemd gemakkelijk bewerkbaar. Wanneer je zelf een schuur of tuinhuis wil gaan bouwen, is hout de beste optie. Hou er wel rekening mee dat er verschil zit in soorten en leveranciers. Heb je twee linker handen? Dan zijn er natuurlijk ook genoeg kant-en-klare bouwpakketten beschikbaar voor houten tuinhuisjes.

Terras

Ook voor je terras kan je prima met hout werken. Sterker nog, het staat ook nog eens heel mooi! Denk bijvoorbeeld aan een houten terrasoverkapping. Deze overkappingen komen steeds vaker voor en zijn ontzettend stijlvol. Je kan hout ook gemakkelijk verven. Op die manier kan je je eigen draai eraan geven. Ook verrot hout een stuk minder snel wanneer je het verft, dus dat is sowieso een aanrader. 

Schutting

Een schutting in je tuin wordt voornamelijk gebruikt als afscherming van je erf. Hierdoor genereer je privacy. En wat is nou mooier dan een houten schutting. Er zijn talloze mogelijkheden wat betreft houten schuttingen. Je kan verschillende soorten hout gebruiken of plantenbakken ophangen. Een rode kleur hout zorgt voor warmte. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je houten schutting een likje verf te geven.