Tover je woonkamer om tot een oase van rust en gezelligheid

612

Werk, studie, sociale contacten, familie, leuke dingen doen met je partner, sport. Ja ja, het leven kan soms behoorlijk druk zijn. Dag op dag een volle agenda. Na een dag of meerdere dagen vol activiteiten heb je behoefte aan een plek waar je lekker je rust kan pakken. Het is dan een pré als die plek ook nog eens gezellig aanvoelt. Kortom een plek waar je je helemaal thuis voelt en heerlijk kunt chillen. Vaak is het de woonkamer waar je de meeste tijd doorbrengt. In de deze blog geven we je een aantal tips hoe je jouw woonkamer om kunt toveren tot een oase van rust en gezelligheid.

Laat je entertainen

Een prima manier om te relaxen is je favoriete series of films kijken. Dus schaf een Videoland-, Netflix-, HBO- of Disney Plus-abonnement aan en je hebt een heel arsenaal aan films en series. Zorg vervolgens voor een mooie TV waarop je kunt kijken. Voor een optimale ervaring is een goede surroundset een pré. Zo waan je jezelf in je eigen thuisbioscoop. 

Plof lekker neer

Kijken naar je favoriete series en films wordt nóg lekkerder als je heerlijk kunt zitten op een comfortabele bank, stoel of één van de verschillende heerlijke zitzakken. Lekker languit met de beentjes in de lucht, lekker man. Je hoeft niet eens een film of serie te kijken. Pak ook eens een mooi boek en plof lekker neer. Knijp stiekem de oogjes dicht en doe een dutje. Je zult zien dat je weer helemaal tot rust komt. 

Geef de kamer een persoonlijke touch

Je zult zien dat wanneer de kamer jouw persoonlijkheid reflecteert, dat je je direct thuis voelt. En thuis voelen is jezelf goed voelen. Dit draagt ook bij aan het pakken van rust en het ervaren van gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan woonaccessoires als fotolijsten met daarin foto’s van je favoriete levensmomenten. Of een schilderij of doek dat iets weerspiegelt waar je erg van houdt. Er is van alles te bedenken! 

Zorg voor een beetje natuur

Geef je kamer ook nog een beetje extra zuurstof door veel planten in je kamer neer te zetten. Goed voor de gezondheid, ook niet geheel onbelangrijk. Daarnaast geeft het je kamer ook nog eens een warme sfeer. Een win-win situatie.