Tips om je eigen tuin samen te stellen

654

Het is ontzettend fijn om een eigen tuin te hebben. Er is niemand die je stoort en kunt er altijd terecht om lekker te relaxen. Werk je graag in de tuin? Dan is jouw eigen tuin dé plek waar je jouw creativiteit kwijt kunt. Je kunt jouw tuin namelijk helemaal samenstellen en vormgeven zoals jij zelf wilt. Of je nu veel gras in de tuin wilt, een groot terras of juist veel planten en bloemen: de keus is helemaal aan jou! Toch is het soms wel fijn om wat tuin ideeën bij anderen af te kijken. Benieuwd? In deze blog geven we je een aantal tips voor het samenstellen van je eigen tuin. 

Waar begin je?

Met het samenstellen van een eigen tuin kun je veel kanten op. Het is dan ook goed voor te stellen dat je niet precies weet waar je moet beginnen. En dat is helemaal niet gek. Laten we bij het begin beginnen: de basis van de tuin. Een belangrijk onderdeel van de basis van een tuin is een haag of een heg. Deze schermt je tuin af van de straat, waardoor voorbijgangers niet zomaar je tuin binnen kijken. Heb je nog geen haag in de tuin, maar wil je wel privacy in je tuin creëren? In dat geval is het een optie om een schutting in de tuin te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je tuin volledig zichtdicht is. 

Een groene erfafscheiding 

Toch staat niet iedereen erom te springen om een schutting in de tuin te plaatsen. Het kan de uitstraling van de tuin flink verpesten. Leuker is om een groene erfafscheiding in de tuin te plaatsen. Hiervoor zijn ontzettend veel mogelijkheden. Er zijn verschillende struiken die je als groene erfafscheiding kunt gebruiken. Veelgebruikte varianten zijn de Taxus, de Laurier en de Conifeer. Met deze struiken vervaardig je eenvoudig een zichtdichte erfafscheiding. Wel duurt het vaak eventjes voor deze struiken de gewenste hoogte hebben bereikt. Het kan dus zo zijn dat je best lang moet wachten voor de planten de gewenste hoogte hebben bereikt. 

Kant en klaar haag bestellen

Gelukkig is daarvoor een oplossing! Tegenwoordig is het bij kwekerijen mogelijk om een kant en klaar haag te bestellen. Wanneer je een kant en klaar haag bestelt is deze al bijna helemaal volgroeid. De naam zegt het eigenlijk al: de haag is kant en klaar voor gebruik. Na het plaatsen van zo’n haag geniet je dus direct van privacy in je tuin. Daarnaast heb je bij het bestellen van een kant en klaar haag de keuze uit diverse plantensoorten. Of je nu een Taxus, een Portugese Laurier of een Klimop in uw tuin wilt: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Ook goed om te weten: meestal zijn kant en klaar hagen er in verschillende afmetingen. Zo kun je de hoogte en breedte kiezen die het beste in jouw tuin past. Wat voor haag je ook kiest, een ding is zeker: na het plaatsen ervan geniet je meteen van een zichtdichte tuin.

Bron: www.tuinenmagazine.nl