Er zijn verschillende manieren voor het verwarmen van je woning. Ver terug in de tijd deed men dat natuurlijk met hout, later zijn we over gegaan op CV, maar nu gaan steeds meer mensen voor elektrisch verwarmingen. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn nou de verschillen tussen elektrisch verwarmen en de andere manieren van verwarmen. Wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van elkaar? En wat voegt een elektrische kachel nou toe, wat kost dat nou zo een elektrische verwarming. Dit zijn vragen waarop in dit artikel antwoord wordt gegeven. We gaan het uitgebreid hebben over de elektrisch verwarmen en in het bijzonder de elektrische kachel.

Wat is een elektrische kachel?

Een elektrische kachel of verwarming is simpel gezegd een technische manier van verwarmen waarbij elektriciteit omgezet wordt in warmte. Hierbij maakt men gebruik van een verwarmingselement dat geplaatst is in de kachel. Dit element is als het ware een soort elektrische weerstand die de elektrische stroom omzet in warmte. Natuurlijk zijn er ook verschillende typen elektrische verwarming. Het begrip elektrisch verwarmen is natuurlijk veel breder dan slechts een elektrische kachel. Er zijn heel veel verschillende soorten elektrische verwarmingssystemen. Je hebt bijvoorbeeld kachels die ventilatoren bevatten om te zorgen voor warme lucht, we hebben elektrische staalkachels, we hebben kachels met keramische elementen, je kan het zo gek niet bedenken.

Wat is de toegevoegde waarde?

Wat zijn nou eigenlijk de voor en nadelen van zo een elektrische kachel. Als eerste is dit een investering die besparing op lange termijn oplevert. Doordat je nu een extra kachel hebt kun je andere energie elementen in het huis uitlaten, de kachel is energiezuiniger en goedkoper, waardoor er dus geld bespaard wordt. Ook is een elektrische kachel vrij simpel en gemakkelijk in gebruik en deze vereist geen nodeloze opwarming. Ook heeft een elektrische kachel snel effect en is dus niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook nog eens effectief en efficiënt. Ook is een elektrische kachel geschikt voor kleinere ruimtes, wat maakt dat je hem dus feitelijk overal kwijt kunt. Dit is natuurlijk altijd fijn om te weten. Veel nadelen zijn er eigenlijk niet, je bespaart energie, het is makkelijk, effectief en je kunt hem eigenlijk overal kwijt, niet echt nadelen dus. Het enige nadeel is dat je hem moet aanschaffen en dat dat geld kost, maar je krijgt er dus ook heel wat voor terug.

Bron: 123vrijwonen.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *