Op deze manieren kun je geld besparen tijdens het printen

404
woonlekker.nl

Iedereen met een printer thuis weet dat printen erg duur kan zijn. Het aanschaffen van de printer was misschien goedkoop, maar de inktcartridges zijn ontzettend duur. Wanneer je veel gebruik maakt van de printer moet je ook regelmatig nieuwe inkt kopen. Printen wordt dan wel een heel duur grapje. Daarom zijn hier een aantal handige manieren om geld te besparen.

Goedkope inkt

De printerfabrikanten vertellen vaak dat je alleen de juiste soort inkt bij hen kan kopen. Dit is echter helemaal niet waar. De inkt van de printerfabrikant is namelijk erg duur; hier verdienen ze dan ook een groot deel van de opbrengst aan. Het is ook mogelijk om huismerk inkt of klooninkt te kopen. Deze inkt wordt gemaakt door andere soort bedrijven is meestal meer dan de helft goedkoper! Hiermee kun je dus veel besparen.

Inkt vergelijken en in bulk kopen

Er zijn verschillende aanbieders van printerinkt. De prijzen van precies dezelfde soort inkt kunnen flink verschillen tussen verschillende aanbieders. Het loont dus om de prijzen van verschillende websites en winkels met elkaar te vergelijken. Daarnaast is het vaak goedkoper om meerdere inktcartridges tegelijk te kopen. Vooral wanneer je veel print, zul je hier uiteindelijk veel geld mee besparen. Het is ook nog eens erg handig omdat je altijd een ruime voorraad aan inkt in huis hebt. 

Bespaar papier

Naast printerinkt heb je ook papier nodig voor een printer. Je kunt veel papier besparen door dubbelzijdig te printen. Er zijn printers die dit automatisch doen. Je moet dit dan alleen aangeven in de printerinstellingen. Je kunt dit ook handmatig doen door de papieren zelf om te draaien. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar dit is ook nog eens beter voor het milieu.