Je zwembad zwemklaar maken

564

Menig mens droomt ervan om een eigen zwembad te hebben. Om banen in te trekken, de kinderen te vermaken of simpelweg om mee te pronken, er zijn verschillende redenen om een zwembad te willen. Ik vermoed dat er wat minder mensen een zwembad zouden willen als ze door zouden hebben wat er allemaal bij het onderhouden van een zwembad komt kijken. Geweldig, je hebt een zwembad aangeschaft. Ik hoop oprecht dat je ook weet hoe je je zwembad moet onderhouden en wat erbij komt kijken, wat makkelijk is het niet, weinig is het ook niet en goedkoop is het al zeker niet.

Nadat je, legaal, een gat hebt gegraven in je tuin, kan je dat gat waterdicht gaan maken. Je wilt er immers niet voor zorgen dat de grond in je tuin volledig verzadigd raakt met water en alle planten in je tuin verdrinken.

Daarna kan je water gaan pompen in je zwembad. De grote jongens doen dit met een elektrische waterpomp, maar als je die niet hebt kan je natuurlijk ook een waterslang gebruiken. Het is belangrijk dat je nadenkt over welk water je in je zwembad gaat pompen. Je hebt de keuze uit grondwater, leidingwater en regenwater. Het is waarschijnlijk het beste om voor leidingwater te kiezen. Grondwater is niet bijzonder geschikt omdat je rekening moet houden met de kwaliteit van het grondwater in de omgeving. Regenwater is ook niet altijd even fijn, omdat er verschillende schadelijke stoffen in opgelost kunnen zijn.

Als je het water in je zwembad hebt gekregen, ben je nog niet klaar. Je wilt eerst nog ervoor zorgen dat  je compleet veilig kan gaan zwemmen in je zwembad. Je kan dat voor elkaar krijgen door het water te testen en de eigenschappen te onderzoeken. Als je water ijzerrijk is, voeg dan BSI micro floc toe om organische verontreinigingen te voorkomen. Als het water kalkrijk is, voeg je BSI calc free toe om kalkvorming en andere minerale afzettingen te voorkomen.

Dan kan je de alkaliniteit van het water checken. Als die te hoog is, gebruik je BSI Alkalinity down. Als de alkaliniteit van het water te laag is, gebruik je BSI Alkalinity up.

Zorg er dan voor dat de pH van het water ongeveer 7,3 is. Een pH die daar te veel vanaf wijkt kan leiden tot complicaties voor je gezondheid, omdat het dan niet goed meer is voor je huid en de bacteriën op je huid om te zwemmen in het water.

Ten slotte kan je nog chloor toevoegen aan je zwembad om het water gereinigd te houden.