Hoe kom je van onkruid af?

705

Onkruid in je tuin is erg vervelend en vele mensen vragen zich af hoe zij er snel vanaf kunnen komen. Er zijn tegenwoordig talloze manieren om dit probleem aan te pakken. Veel bestrijdingsmiddelen zijn chemisch en niet goed voor het milieu. In deze blog geef ik jou tips hoe je op een natuurlijke manier onkruid bestrijdt.

Bij een temperatuur van boven de 12 graden ontkom je bijna niet van onkruid. Deze groene krengen zijn er dan in overvloed en hoe langer je wacht met verdelgen, hoe moeilijker het wordt om ze te verwijderen op lange termijn. Dit gaat ten koste van de gewilde planten in je tuin. Maar wanneer moet je dan precies aan de slag zodat het onkruid makkelijk te verwijderen is?

Voor de winter beginnen

Bij warm weer is het een stuk moeilijker om al het onkruid te verdelgen. Vaak komt het voor dat deze niet grondig worden verwijderd, doordat de wortel erg diep genesteld zijn onder de grond. Hierdoor groeien ze in een mum van tijd weer terug. Door voor de winter te beginnen met verdelgen heb je in het voorjaar veel minder werk.

Gemakkelijker bij nat weer

Bij vochtig weer is het stukken gemakkelijker om het onkruid uit de grond te trekken. Je kunt ze met je handen verwijderen, maar een veel gemakkelijker en comfortabeler oplossing is het gebruiken van een schoffel of onkruidsteker.Vele webwinkel bieden deze aan voor een goedkope prijs en het voorkomt blaren en andere ongemak. Een uitstekende investering vind ik zelf. Als je een echte tuinierder bent, dan zijn deze tools als natuurlijke onkruidverdelgers onmisbaar.

Gebruik chemische middelen als het moet

Zoals eerder al is gezegd zijn chemische middelen schadelijk voor het milieu. Deze kun je gebruiken wanneer er geen andere oplossing meer mogelijk is. Ze zijn effectief om grote hoeveelheden onkruid te verwijderen. Pas bij het gebruik op dat je ogen en mond goed beschermd zijn en je huisdieren op een veilige afstand plaatsvinden wanneer je er gebruik van maakt. Ik raad alsnog af om chemische middelen te gebruiken. Begin op tijd en draag bij een schonere omgeving door te kiezen voor natuurlijke methodes.