Het belang van een goed bureau

565

Bij de gemiddelde kantoorbaan zit je al snel zo een 7 tot 9 uur op een dag. Dit doe je vervolgens ongeveer 5 dagen in de week. Hetzelfde geldt bij een kantoor aan huis. Wellicht heb je zo nu dan ook nog eens overuren, waardoor het aantal zittende uurtjes vrij snel omhoog gaat. Veel mensen onderschatten hierbij vaak het belang van een goed bureau. En toch is het ontzettend belangrijk om achter een goed bureau te werken. 

Optimale zithouding 

Net zoals een bureau wordt de zithouding tijdens het werken nogal eens vergeten. Aan het begin van de dag zit iedereen nog wel overeind. Maar na een aantal uurtjes beginnen de schouders te hangen en wordt er onderuit gezakt. Het belang van een goed bureau komt hierin terug. Een goed bureau zal je namelijk helpen om de optimale zithouding te behouden. In combinatie met een bureaustoel zorgt het bureau er namelijk voor dat je armen onder een goede hoek zitten, niet kleiner dan 90 graden, en dat je ogen een optimale positie tegenover je scherm hebben.

Een verstelbaar bureau is hierbij bijzonder handig. Met een verstelbaar bureau ben je namelijk niet alleen afhankelijk van de verstelbaarheid van jouw werkstoel. Doordat het bureau ook verstelbaar is, wordt het aantal aanpassingen dat je kunt maken velen malen groter. 

Voorkomen lichamelijke klachten 

Door een goed bureau aan te schaffen kun je verschillende lichamelijke klachten voorkomen. Een paar van de meest voorkomende klachten zijn nek- en rugklachten. Alleen deze klachten kunnen grotendeels voorkomen worden door het aannemen van een goede werkhouding. Als je dit niet doet kunnen de nek- en rugklachten ook nog in andere klachten resulteren, zoals hoofdpijn. 

Zit of sta bureau? 

Het sta bureau wint tegenwoordig steeds meer ruimte aan populariteit. Dit is niet zo gek aangezien er meerdere voordelen aan zitten. Regelmatig staan tijdens je kantoorwerk heeft bijvoorbeeld een dramatisch effect op de eerder genoemde klachten. Het zorgt er namelijk voor dat je ontkomt aan die slechte werkhouding. Door te staan forceer je jezelf om een correcte houding aan te nemen.

Daarnaast zorgt een sta bureau ervoor dat je meer in beweging bent, wat overgewicht tegengaat. Staan kost nu eenmaal meer energie dan zitten. Daarnaast ben je ook wat sneller geneigd om te bewegen op de plek waar je staat, wat resulteert in het verbranden van nog meer energie.

Het allerbeste is natuurlijk een combi tussen een zit en sta bureau. Gelukkig zijn deze veel verkrijgbaar. Je kunt zelfs kiezen voor een elektrisch verstelbaar bureau. Hiermee verander je door één druk op de knop, jouw zit bureau in een sta bureau. Waardoor jij zelf kunt kiezen of je wilt zitten of niet op elk gewenst moment.