EPDM afvoer en dakdoorvoer onmisbaar voor je huis

394

Wat zeker niet in je huis mag ontbreken, is een EPDM dakdoorvoer. Deze zorgt voor goede ontluchting, wat heel belangrijk is, want zonder goede ontluchting wordt de luchtvochtigheid in de woning te hoog. Waardoor allerlei problemen ontstaan. Het is een goede investering, die er voor zorgt dat de leefbaarheid in huis verbeterd.

Het belang van EPDM dakdoorvoer

Een EPDM dakdoorvoer heeft meerdere functies. Het zorgt ervoor, dat in huis hangende geuren naar buiten kunnen, waardoor stank in huis voorkomen wordt. Daarnaast voorkomt het, dat er schimmels in huis ontstaan, die gedijen in warme, vochtige lucht. Schimmels krijgen geen kans, doordat de vochtige lucht naar buiten kan en niet in huis blijft hangen. Gelukkig maar, want vocht in huis en schimmels langs de muren zijn nadelig voor je gezondheid. Een EPDM dakdoorvoer zorgt voor zuurstofrijke lucht, wat het welbevinden in huis vergroot.

Hemelwaterafvoer EPDM

Als je een plat dak hebt, is een EPDM hemelwaterafvoer noodzakelijk. Zeker bij zware regenval, hagelbuien en sneeuw is het van belang, dat de wateroverlast door de hemelwaterafvoer van het dak afgevoerd wordt naar de riolering, waardoor overstromingen en lekkages voorkomen worden. Dat bespaart je veel overlast. Voor platte daken zijn er twee standaard systemen: de zijuitloop en de dakdoorvoer. 

Afvoer EPDM

EPDM is een synthetisch rubber van goede kwaliteit. Een duurzaam materiaal, dat jarenlang meegaat. Een afvoer, gemaakt van EPDM, garandeert je een afvoer van topkwaliteit. Een goede investering dus, die de kwaliteit van je dakafvoer sterk verbeterd. Als de EPDM afvoer een slabbe van 30 x 30 cm heeft, kan die eenvoudig geplaats worden met contactlijm en rubberkit. De afvoer kan dan heel goed vastgezet worden, doordat het formaat van de slabbe hiervoor voldoende ruimte biedt. Hierdoor worden lekkages voorkomen en worden je een hoop zorgen bespaart.