Alles over de bouwtechnische keuring

512

Je weet wat je koopt als je voor een bouwtechnische keuring kiest, en dat wil je toch ook? Toch is het maar ongeveer 30% van de mensen die de keuring uit laat voeren als ze een bestaande woning kopen. De reden dat het percentage zo laag is, is omdat niet iedereen weet dat deze keuring bestaat. Met name starters zijn niet op de hoogte van deze optie, terwijl ze er juist wel voor kiezen als ze het weten. Zeker als je je eerste woning gaat kopen wil je weten wat je koopt, en niet dat je na een paar maanden ineens allerlei gebreken ontdekt en dan op hoge kosten wordt gejaagd. Daarvoor kun je namelijk ook een bouwkundig rapport aanvragen.

Laat je niet teveel be├»nvloeden door anderen als zij aangeven dat een keuring zonde is van het geld. Zij kopen de woning namelijk niet! Het is voor jou als koper juist van belang om te weten wat je gaat kopen, hoe is de huidige staat van de woning? Welke kosten kun je op korte termijn verwachten als het over het onderhoud gaat? Maar ook de kosten op de langere termijn worden inzichtelijk gemaakt en je krijgt verbeterpunten van de woning te zien. Op deze manier heb je een goed beeld van wat jou te wachten staat als je de woning gaat kopen, ook op financieel gebied. 

Vragen over een bouwtechnische keuring? 

Het is altijd mogelijk dat je nog vragen hebt over de bouwtechnische keuring die is uitgevoerd, of dat je meer wil weten over de werkwijze. Het is goed dat je deze dan stelt, want je koopt niet dagelijks een woning. Misschien heb je de hypotheek niet rond kunnen krijgen voor de woning, maar moet er op de korte termijn erg veel gebeuren qua onderhoud. Dit kan dan voor jou een reden zijn om af te zien van de woning of om nog verder te onderhandelen. Zo zie je maar dat een keuring je alleen maar zal helpen en echt in jouw voordeel is.