Schuur in de tuin? Belangrijke tips voor de perfecte schuur

569

Een tuin waar verschillende soorten planten en groenten wordt verbouwd heeft een goede opslagruimte nodig. De opslagruimte kan op verschillende manieren worden aangelegd. Een schuur en een loods zijn voorbeelden hiervan. Hoe kan je de juiste schuur of loods voor je tuin vinden? In dit artikel wordt er naar verschillende criteria nader bekeken.

Welke afmetingen?

De opties omtrent afmetingen van een schuur is gigantisch. Er zijn genoeg partijen die variatie aanbieden. Het is allereerst belangrijk om een vergunning aan te vragen om  überhaupt bij de bouw van de prefab schuur. Daarnaast is het belangrijk om de lengte, breedte en hoogte van de gehele tuin goed te meten. Zo voorkom je namelijk misverstanden. De meest voorkomende afmetingen zijn:

  • Breedte 4 M X Lengte/Diepte 6 M X Goothoogte 3 M
  • Breedte 6 M X Lengte/Diepte 8 M x Goothoogte 3 M
  • Breedte 8 M X Lengte/Diepte 10 M x Goothoogte 3 M
  • Breedte maten : 4 t/m 15 meter en de goothoogte is standaard tussen de 3 en 4 meter

Het nut van een schuur

Een schuur bouwen is meer dan alleen het aanleggen van een pand. Als er behoefte is in een opslagruimte, dan kan de schuur zeer relevant zijn. De schuur kan bij verschillende doeleinden worden gebruikt.

Opslagruimte voor gereedschap:
Als er veel in de tuin wordt gewerkt, dan kunnen gereedschappen zoals: bodem bewerkers, grasmaaiers, hogedrukreiniger, splades etc. Je hebt makkelijk toegang tot de spullen en hierdoor kan je jouw tuin makkelijker onderhouden.

Opslagruimte voor planten/zaadjes:
Het zaaien van aardbeien kan pas rond eind februari. Als je die zaadjes al in de winter voor goedkoper hebt kunnen vinden, dan kan je deze in je nieuwe schuur tot februari bewaren.

Schuur onderhoud

Als alles naar wensen werkt, dan wil je dat ook zo houden! Daarom is het belangrijk een controle om de jaar uit te voeren. Lekkages en andere aspecten kunnen vroegtijdig worden geconstateerd en zo voorkom je grote bedragen.