Puzzelen is zo gek nog niet

531

In deze coronatijd zitten we veel thuis. Door de avondklok kunnen we ’s avonds niet meer de deur uit en dus moeten we het in onze woningen maar gezellig maken. Bij menig gezin komen de spelletjes op tafel en wordt er volop gegamed. Wat ook een leuke bezigheid is voor het hele gezin, is het maken van legpuzzels.

Puzzelen is goed voor je brein. Door deze activiteit houd je je hersens actief. Bij het maken van een legpuzzel gebruik je beide hersenhelften. Je leert er beter door leren, begrijpen en onthouden. Je moet tijdens het puzzelen goed observeren en handig zijn. Past het stukje dan word je daar blij van. Dit komt doordat het gelukshormoon dopamine vrijkomt. En dit gevoel wil je vasthouden. Dus kun je soms uren bezig blijven. Ook is puzzelen goed tegen stress. Je wordt rustig van het schuiven van de puzzelstukjes als je op zoek bent naar het juiste stukje. Het werkt dus heel ontspannend.

Legpuzzel

Ben je op zoek naar een legpuzzel dan moet je eerst bedenken of je voor een kleine of grote gaat. De puzzels zijn verkrijgbaar in verschillende moeilijkheidsgraden. Wil je er eentje van 100 stukjes, die je snel in elkaar kunt zetten? Of ga je voor een legpuzzel van 1.000 stukjes waar je enkele dagen mee bezig bent? Wordt het een klassieke legpuzzel of een moderne? Je traint je geheugen en denkvermogen het beste door een puzzel te kiezen met veel kleur en veel stukjes.

Online Disney puzzel kopen

In de grote collectie puzzels vind je vele mooie legpuzzels van Disney. De Disney klassiekers zijn zeer gewild. Bekende Disneyfiguren zoals Assepoester, 101 Dalmatiërs, Aladdin, Bambi en Mickey Mouse lenen zich uitstekend als mooie afbeelding voor een mooie puzzel. Wil je online een Disney puzzel kopen, dan heb je genoeg keuze.

Puzzel Jan van Haasteren

Of koop een puzzel Jan van Haasteren. De komische afbeeldingen van de Nederlandse striptekenaar Jan van Haasteren zijn een dankbaar onderwerp voor legpuzzels. De vele details in de kunstwerken van Van Haasteren lenen zich bij uitstek voor veel hersengekraak. De puzzels zijn verkrijgbaar van 150 tot 3000 stukjes. De meeste hebben 1.000 stukjes. Met deze legpuzzels van de gedetailleerde en kleurrijke tekeningen van Van Haasteren kun je je uren vermaken. In je eentje of samen met je huisgenoten.

Heye puzzel 1000 kopen

Het populaire merk Heye werkt graag samen met beroemde kunstenaars, zoals Rosina Wachtmeister (kleurrijke katten), Mélanie Delon (mysterieuze werelden), Alexander von Huymboldt (landschappen) en Marino Degano (cartoons). De maker, een Duitse fabrikant, heeft zijn puzzels verdeeld in vijf categorieën: fine art, fantasie, photo art, cartoon & art lab. Een Heye puzzel 1000 kopen? Met zo’n puzzel maak ook jij een echt kunstwerk.