Goede en duurzamere isolatie in je huis plaatsen

470
woonlekker.nl

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zijn of haar woning graag zou willen isoleren. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van te veel geluid van buitenaf. Ook kan je veel vaker tocht of kou voelen dan bijvoorbeeld de anderen buren in de omgeving. Wanneer er sprake is van zulke gevallen, dan is het handig om eens je woning goed en duurzaam te gaan isoleren. Je kunt de woning op allerlei verschillende manieren isoleren. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de muren te isoleren. Ook kun je ervoor kiezen om EPS-vloerisolatie te installeren in het huis of de houten vloeren isoleren. In deze blog krijg je meer informatie over het isoleren van je woning.

De betekenis van isoleren

Voordat de blog verder gaat, wordt er eerst besproken wat isoleren nou eigenlijk is. Isoleren houdt in dat iets apart gehouden wordt van iets of iemand. Wanneer er wordt gesproken van het isoleren van een woning dat wordt bijvoorbeeld warmte, kou, geluid en allerlei andere invloeden van buiten tegen gehouden. De meeste mensen denken aan het tegenhouden van de kou en de tocht wanneer er wordt gesproken van een goede isolatie. Dit is niet het enige. In Nederland hebben wij ook wel eens van die warme zomerdagen. Wanneer je een goede isolatie hebt, dan kan dit er ook voor zorgen dat de warmte van deze zomerdagen goed wordt tegengehouden. Verder kun je het geluid van buitenaf ook goed tegen laten houden door middel van een goede isolatie. Zo kun je er dus voor zorgen dat er minder geluiden van buitenaf binnenkomen. Zo hoef je het gesprek van de buren niet meer te horen of hoor je spelende kinderen ook minder luid. 

Tips voor in huis

Er zijn mogelijkheden om kleine aanpassingen in huis aan te brengen. Op deze manier zou je de woning beter ge├»soleerd kunnen hebben. Op deze manier zou je minder kou en tocht in het huis binnenkrijgen. Er zijn mogelijkheden om de naden en kieren in het huis goed af te sluiten. Verder is het mogelijk om bijvoorbeeld folie achter de radiatoren te plakken. Een andere goede tip voor isolatie is het gebruik van gordijnen. Je hebt speciaal isolerende gordijnen. Deze kun je overal in Nederland wel aanschaffen. Vervolgens zou je deze gordijnen kunnen hangen in het huis. 

Het isoleren van de muren

Een andere manier van het goed en duurzaam isoleren van de woning is door middel van het isoleren van de muren in het huis. Bij het isoleren van de muren zou je kunnen denken aan drie manieren. Het is mogelijk om tussen de buitenmuur en de binnenmuur te isoleren. Vaak zit er tussen deze twee muren een lege ruimte. Deze kun je dus goed isoleren. Een andere manier om de muren te isoleren is door vanaf de binnenkant te isoleren. En de laatste manier om de muren te isoleren is door vanaf de buitenkant te isoleren. Wanneer mensen een muurisolatie willen plaatsen, dan kiezen zij vaak voor de spouwmuurisolatie. Dit is de manier waarbij de lege ruimte binnen de twee muren ge├»soleerd wordt. 

EPS-isolatie

Naast de verschillende mogelijkheden om te isoleren is het ook mogelijk om een EPS-isolatie te doen. Dit wordt gemaakt van piepschuim. Dit piepschuim kun je verkrijgen in bolletjes. Het is ook mogelijk om de EPS-isolatie te verkrijgen in samengeperste platen. 

Kosten voor het isoleren

Wanneer je de woning gaat isoleren dan komen daar kosten bij kijken. De kosten zijn verschillend. Bij het opstellen van een kostenplaatje wordt er gekeken naar wat je wil isoleren, welk materiaal gebruikt zal worden en hoe groot de oppervlakte is.