Een koele woning dankzij deze tips

743

Wat is het warm he? Het duurde even, maar de zon heeft zijn plek aan de strakblauwe lucht nu eindelijk gevonden. En hoe. De temperaturen lopen aardig op, waardoor het niet alleen buiten maar ook binnen aardig warm wordt. Benieuwd hoe jij je huis koel kan houden tijdens dit weer? Wij leggen het je uit.

Raamdecoratie sluiten: de nummer één tip
Deze tip heb je de afgelopen weken vast vaker voorbij zien komen. Niet gek ook hoor, want dit is dé nummer een tip om het binnen koel te houden. Dus zorg dat je houten jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen of plissegordijnen overdag gesloten zijn. En heb je een zonnescherm, terrasoverkapping of parasol die je bij je raam kan zetten? Zet die dan ook uit. Hoe meer lagen, hoe beter en hoe koeler het ook in huis is.

Doorluchten op koelere momenten
Nu we het toch over de ramen hebben: zet ’s ochtends en ’s avonds je ramen open. Op deze momenten is het vaak een stuk koeler. Als je de ramen en/of deuren tegen elkaar open zet, komt er weer nieuwe en frisse lucht in je woning. Pas je wel op met sfeerlichten? Muggen komen niet direct af op licht, maar het licht uitzetten helpt wel een handje bij het buitenhouden van deze vervelende beestjes.

Efficiënt gebruik maken van je airco
Heb je gelezen dat Bol.com afgelopen week 3600 procent meer ventilatoren heeft verkocht?! We hebben massaal ingeslagen. Harstikke fijn, zo’n ventilator, maar maak je er wel efficiënt gebruik van? Hier een aantal tips om er efficiënt gebruik van te maken:
Zet een bevroren fles met water voor je ventilator. De lucht die de ventilator verplaatst, wordt afgekoeld door de bevroren fles met water. Daardoor wordt de lucht in huis dus nog koeler!
Zet de ventilator bij een deuropening of open raam. De lucht van buiten is in de ochtend en avond net wat koeler dan overdag. Veel mensen zetten de ramen en deuren dicht en zetten dan de ventilator aan. Het enige wat de ventilator dan doet, is lucht verplaatsen. Door ’s avonds de deuren open te zetten en hier de ventilator bij te zetten, kan de koelere lucht van buiten nog extra worden afgekoeld door de ventilator. Handig!

Heb jij nog handige tips om het koel te houden in huis? Laat het ons dan vooral weten.