Een bank kopen; welke stijl past bij jou?

63
bank kopen

De bank wordt in het dagelijks leven veel gebruikt. Om vrienden en familie op te ontvangen, om tijd door te brengen met je gezin en om zelf eens lekker languit je favoriete serie op te kijken. Het is dus belangrijk dat je bank comfortabel is. Na verloop van tijd zal je bank slijten, worden de kussens iets minder comfortabel of past hij niet meer bij je interieur. Het is dus aan te raden om eens in de 5 jaar te overwegen of je bank nog goed is of dat je toch een eens moet beginnen met een nieuwe bank kopen. Banken zijn er in verschillende woonstijlen, zoals industrieel, landelijk en scandinavisch. Wij leggen je in dit artikel uit hoe je in dit oerwoud van mogelijkheden de bank vindt die het beste bij jouw stijl past. 

Een industriële bank kopen

Een industriële bank is een echte eyecatcher in je interieur. Om je bank aan te laten sluiten bij je industriële interieur, raden we je aan om te kiezen voor een bank met metalen poten of een metalen frame, gecombineerd met een lederen afwerking en een zwarte of cognac kleur. Om het geheel te versterken combineer je jouw bank met een metalen bijzettafel of sidetable. 

Een landelijke bank kopen

Wil je liever een wat warmere sfeer in huis? Dan past een landelijke woonstijl wellicht goed bij jou. Geef je bank een landelijke uitstraling door te kiezen voor houten poten en een stoffen afwerking. Dit geeft je bank een zachte en daarmee landelijke uitstraling. Wat betreft kleur voor je landelijke bank kun je kiezen voor donkergrijs, donkerblauw, donkergroen of beige. 

Een scandinavische bank kopen

Als je een scandinavische bank wilt voor in je interieur moet je kiezen voor een bank met dunne, vaak houten, poten, een stoffen afwerking en een lichte kleur. De banken binnen deze woonstijl zijn te omschrijven als erg minimalistisch. Waar bij landelijke banken nog wel eens knopen in de bank verwerkt zitten, hebben scandinavische banken weinig poespas. 

Je hebt nu een beeld van een aantal verschillende woonstijlen waarin je een bank kunt samenstellen. Daarnaast is het goed om alvast te bedenken hoe groot de bank mag worden. Meet hiervoor de ruimte in huis op. Vaak lijkt de bank in de winkel namelijk kleiner dan dat hij in werkelijkheid bij jou thuis is. Voorkom deze fout dus. Daarnaast is het ook goed om voor jezelf een budget vast te stellen. Hierdoor kun je sneller tot een keuze komen. Wil je namelijk niet te veel geld uitgeven aan je nieuwe bank, ga dan niet voor een leren bank of een bank met een relaxfunctie, maar kies voor een bank van stof of microleder. Ben je eruit? Mooi, dan kun je nu goed voorbereid beginnen met een nieuwe bank kopen.

Hulp nodig bij het vinden van een nieuwe bank?

Ga dan eens langs bij de Bommel Meubelen. Hier vind je een uitgebreide collectie banken in verschillende woonstijlen. Bovendien staan er in alle winkels deskundige interieuradviseurs voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte bank voor in jouw interieur.